(, EuroEkonóm.sk ,  3)

Poradie jedál v jedálnom lístku

Poradie jedál v jedálnom lístku podľa gastronomického hľadiska

Poradie jedál v jedálnom lístku podľa gastronomického hľadiska je nasledujúce:

  1. aperitív
  2. studené predkrmy
  3. polievky
  4. teplé predkrmy
  5. jedlá z rýb
  6. jedlá z hydiny
  7. jedlá zo zveriny
  8. detské jedlá
  9. diétne jedlá
  10. špeciality podniku
  11. hotové jedlá
  12. jedlá na objednávku
  13. zeleninové jedlá
  14. prílohy, šaláty, zelenina, kompóty
  15. syry
  16. teplé múčniky
  17. dezerty, zmrzlina, krém
  18. ovocie
  19. pivo, nealko
  20. teplé nápoje, káva, ktorú zaistí plnoautomatický kávovar

Autor: EuroEkonóm.sk

Tento príspevok bol vytvorený 4.12.2008 a aktualizovaný 29.10.2022. Pozrite si ďalšie príspevky autora EuroEkonóm.sk.

Už ste čítali?


Ekonomická poradňa

  1. Anonym

    hahahahah

  2. Anonym

    a kde toto prosim pekne sa využíva ? ovocie v jedálnom listku ? preboha žijete v dobre pred dinosaurami?

    1. Anonym

      Toto sa využíva pri zostavovaní A lá carte lístka. Nie všetko tohto zoznamu sa musí použiť, závisí od ponuky stravovacieho zariadenia. Keď kuchár zostavuje LJ mal by dodržať toto poradie podľa teórie.

Pridaj komentár