(EuroEkonóm.sk,  0)

Fakulta: Ekonomická fakulta
Vysoká škola: Univerzita J. Selyeho
Sídlo: Komárno
Typ školy: univerzita
Vlastník: štátna škola

Kontakt

Adresa: Roľníckej Školy 1519, 94501, Komárno, Slovenská republika
tel. : +421 35 7733073, +421 35 3260606
fax: +421 35 7733072
www fakulty: www.selyeuni.sk/

Katedry

Nyelvi Tanszék
Matematika Tanszék
Közgazdaságtudományi Tanszék
Üzlettudományi Tanszék
Menedzsment Tanszék

Charakteristika

A Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karán 2004 szeptemberében indult meg az oktatás. Az egyetem célja, hogy lehetővé tegye a szlovákiai magyar hallgatók számára, hogy magyar nyelven sajátíthassák el az ismereteket nem csak az általános és a középiskola, hanem a felsőoktatás szintjén is. A kar a kezdetektől a közgazdaságtan és vállalati menedzsment szakon kínálja az anyanyelvi főiskolai és egyetemi képzés lehetőségét, a közeli jövőben tervezi a közigazgatás és régiófejlesztés szak, a későbbiekben pedig az üzlettudomány és marketing, valamint a turizmus szak indítását. Célja, hogy maximálisan megfeleljen a kor és a társadalom elvárásainak, s hogy a szakok és szakirányok egyre szélesebb palettáját kínálja a gazdasági élet, a vállalkozások, az üzleti világ iránt érdeklődő hallgatóknak.

A komáromi központ mellett a kar székhelyen kívüli képzést indított Királyhelmecen, hogy lehetővé tegye a kelet-szlovákiai régió hallgatóinak felsőfokú képzését lakhelyükön, ill. annak közelében.

A közgazdaságtan és vállalati menedzsment szak három éves (baccalaureátusi) képzése során a hallgatók ismereteket szereznek mikro-, makroökonómiából, nemzetközi gazdaságtanból, vállalati gazdaságtanból, marketingből, könyvelésből, jogból és gazdasági jogból, statisztikából, informatikából, menedzsmentből és más tudományterületekről. Az elméleti ismereteiket és a szakmai gyakorlat során szerzett tapasztalatokat a képzés befejezése után a munkaerőpiacon hasznosíthatják. Az abszolvensek elhelyezkedhetnek hivatalokban, kis- és középvállalkozások vezetőjeként, területi képviselőként vagy szervezőként multinacionális vállalatoknál, vagy saját vállalkozást alapíthatnak.

A középiskolai tanulmányaikat kiváló eredménnyel ill. A típusú érettségi vizsgával lezáró jelentkezők felvételi vizsga nélkül a kar hallgatóivá válhatnak, a többi jelentkező szóbeli felvételi beszélgetés során bizonyíthatja, hogy kellő motivációval és megfelelő szlovák nyelvismerettel rendelkezik ahhoz, hogy közgazdasági egyetemi tanulmányokat folytasson.

Chcete aktualizovať tieto údaje? Napíšte nám.

Už ste čítali?


Pridaj komentár

Komentár sa zobrazí až po schválení.