(, EuroEkonóm.sk ,  0)

Fakulta: Ekonomická fakulta
Vysoká škola: Univerzita J. Selyeho
Sídlo: Komárno
Typ školy: univerzita
Vlastník: štátna škola

Kontakt

Adresa: Roľníckej Školy 1519, 94501, Komárno, Slovenská republika
tel. : +421 35 7733073, +421 35 3260606
fax: +421 35 7733072
www fakulty: www.selyeuni.sk/

Katedry

Nyelvi Tanszék
Matematika Tanszék
Közgazdaságtudományi Tanszék
Üzlettudományi Tanszék
Menedzsment Tanszék

Charakteristika

A Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karán 2004 szeptemberében indult meg az oktatás. Az egyetem célja, hogy lehetővé tegye a szlovákiai magyar hallgatók számára, hogy magyar nyelven sajátíthassák el az ismereteket nem csak az általános és a középiskola, hanem a felsőoktatás szintjén is. A kar a kezdetektől a közgazdaságtan és vállalati menedzsment szakon kínálja az anyanyelvi főiskolai és egyetemi képzés lehetőségét, a közeli jövőben tervezi a közigazgatás és régiófejlesztés szak, a későbbiekben pedig az üzlettudomány és marketing, valamint a turizmus szak indítását. Célja, hogy maximálisan megfeleljen a kor és a társadalom elvárásainak, s hogy a szakok és szakirányok egyre szélesebb palettáját kínálja a gazdasági élet, a vállalkozások, az üzleti világ iránt érdeklődő hallgatóknak.

A komáromi központ mellett a kar székhelyen kívüli képzést indított Királyhelmecen, hogy lehetővé tegye a kelet-szlovákiai régió hallgatóinak felsőfokú képzését lakhelyükön, ill. annak közelében.

A közgazdaságtan és vállalati menedzsment szak három éves (baccalaureátusi) képzése során a hallgatók ismereteket szereznek mikro-, makroökonómiából, nemzetközi gazdaságtanból, vállalati gazdaságtanból, marketingből, könyvelésből, jogból és gazdasági jogból, statisztikából, informatikából, menedzsmentből és más tudományterületekről. Az elméleti ismereteiket és a szakmai gyakorlat során szerzett tapasztalatokat a képzés befejezése után a munkaerőpiacon hasznosíthatják. Az abszolvensek elhelyezkedhetnek hivatalokban, kis- és középvállalkozások vezetőjeként, területi képviselőként vagy szervezőként multinacionális vállalatoknál, vagy saját vállalkozást alapíthatnak.

A középiskolai tanulmányaikat kiváló eredménnyel ill. A típusú érettségi vizsgával lezáró jelentkezők felvételi vizsga nélkül a kar hallgatóivá válhatnak, a többi jelentkező szóbeli felvételi beszélgetés során bizonyíthatja, hogy kellő motivációval és megfelelő szlovák nyelvismerettel rendelkezik ahhoz, hogy közgazdasági egyetemi tanulmányokat folytasson.

Chcete aktualizovať tieto údaje? Napíšte nám.

Autor: EuroEkonóm.sk

Tento príspevok bol vytvorený 10.7.2008 a aktualizovaný 6.7.2020. Pozrite si ďalšie príspevky autora EuroEkonóm.sk.

Už ste čítali?


Pridaj komentár