(, EuroEkonóm.sk ,  0)

Bratislava 22. októbra (TASR) – Ekonomickí odborníci a ľudia z praxe odpovedia na otázky ako postupovať v období hospodárskej krízy či akú firemnú politiku si zvoliť. O pretrvávajúcej kríze budú diskutovať na konferencii organizovanej Ministerstvom hospodárstva (MH) SR v piatok (23. októbra). „Budú tam zástupcovia akademickej obce, jednotlivých univerzít a vysokých škôl. Prídu ľudia zo zamestnávateľských zväzov či z veľkých priemyselných podnikov,“ spresnil pre TASR minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek.

Hlavným cieľom konferencie je zhodnotiť vplyv globálnej finančnej a hospodárskej krízy na svetovú a slovenskú ekonomiku, analyzovať ekonomické aspekty krízy a ich následky na trh. Hovorca rezortu hospodárstva Branislav Zvara podotkol, že konferencia bude čisto vedecká. „Nie politická,“ zdôraznil pre TASR Zvara.

Experti sprostredkujú najnovšie údaje a trendy týkajúce sa krízy, podrobne rozoberú jej mechanizmy a možnosti vlád na elimináciu jej dôsledkov. Načrtnú tiež prognózy ďalšieho vývoja hospodárstva krajiny. Zástupcovia Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) vysvetlia postavenie Slovenska v konkurenčnom prostredí Európskej únie (EÚ). Odôvodnia pozastavenie štátnej pomoci pre niektorých investorov a naopak, predĺženie obdobia plnenia záväzkov pre iné spoločnosti.

Autor: EuroEkonóm.sk

Tento príspevok bol vytvorený 23.10.2009 a aktualizovaný 1.8.2011. Pozrite si ďalšie príspevky autora EuroEkonóm.sk.

Už ste čítali?


Pridaj komentár