( Inzercia,  2)

Možno ste už počuli, možno nie, že existujú firmy, ktorých predmetom podnikania je zakladanie spoločností.

Určite viete, že založiť firmu nie je až také jednoduché a zaberie to určitý čas. Je s tým spojené vybavovanie viacerých dokumentov, registrácia do Obchodného registra a podobne.

Založiť možno viacero obchodných spoločností. Hovorme teda napríklad o založení ready made spoločnosti s ručením obmedzeným. Mnohí možno uvažujú o založení sro, ale práve skutočnosť spojená s vybavovaním dokumentov a behaním po úradoch ich odrádza. A preto by mali vyhľadať firmu, ktorá všetko potrebné urobí za nich a oni môžu okamžite rozbehnúť svoje vlastné podnikanie.

Popíšme si, čo ponúkajú firmy, ktoré sa spomínanými ready made spoločnostiami zaoberajú:

  • všetky ready made sú zapísané v Obchodnom a Živnostenskom registri a majú pridelené IČO
  • majú vystavené živnostenské listy a 5 základných predmetov podnikania
  • sú registrované pre daň z príjmu resp. aj k DPH
  • boli založené výlučne za účelom následného predaja
  • nemajú žiadne záväzky ani pohľadávky
  • nikdy nevykonávali žiadnu činnosť
  • ich základné imanie je celé splatené
  • sú pripravené na okamžitý predaj

Okrem služby ready made spoločností tieto firmy často ponúkajú aj možnosť virtuálneho sídla.

Znamená to, že spoločnosť, ktorá nepotrebuje, alebo z nejakých jej známych príčin nechce mať vlastné sídlo, si môže pre svoje potreby prenajať virtuálne sídlo, ktoré býva často umiestnené na lukratívnych adresách, čím si zároveň zlepší svoju reputáciu a ušetrí náklady na prevázdku vlastných priestorov.


Komentáre

  1. vladik rumik

    Som zivnostnik a chcem si ziolzat s.r.o. kde chcem zamestnat ludi.Ja ako zivnostnik som sa zaoberal zberom pouzitych jedlych olejov.V najvacsom rozkvete som zarabal 4000 eur mesacne.No firmy pre ktore som pracoval ma oklamali.Teraz to chcem tak isto rozbehnut no zo svojou firmou.O vsetky peniaze ma pripravili byvali zamestnavatelia.Teraz chcem zamestnat ludi a rozsirit po celom slovensku.Chcel by som na firmu zobrat hypoteku s tym aby mi zostali peniaze na zariadenie firmy a popripade na kupenie aut ako zacinajucej firme je problem ziskat uver.Preto by som chcel kupit dom ktorym by som rucil.Chcem sa nadalej zaoberat zberom pouzitych jedlych olejov nakolko aj ludia v domacnostiach maju problem -kam dat pouzity jedly olej.Mam svoje navrhy ako zacat zbierat pouzity jedly olej aj z domacnosti.Ja som vyriesil problem a viem ako dostat olej z domacnosti.bol by som rad keby som pomocou banky mohol zrealizovat moj projekt.V bratislave by to mohlo byt okolo 17 000 litrov oleja mesacne.V ziari nad hronom sa takyto projekt zacal a prvy mesiac sa v meste nazbieralo 1000 litrov kuchynskeho oleja..V bratislave je 17 mestskych casti.Ja by som dokazal vytazit maximum z kazdej mestskej casti .V tomto biznise pracujem uz od roku 2004.Bol som najlepsi a mesacne som nazbieral 8-12 000 litrov oleja.Chcem sa aj nadalej zaoberat zberom.Olej zanasa potrubie a znecistuje prirodu chcem naucit ludi recyklovat odpad.Z nazbieraneho pouziteho oleja sa vyraba bionafta ktora chrani prirodu.Nakolko som v minulosti bol podvedeny a vdaka tomu mam aj exekucie na svoju osobu.Tymto projektom a zberom by som si chcel vyrovnat vsetky dlhy a chcel by som zit plnohodnotnym zivotom ako klazdy obcan.Za skoru odpoved vam vopred dakujem.

  2. pavlina

    Plne súhlasím, že mať sídlo na lukratiívnej adrese je výhodné a hlavne človku to otvára nové možnosti. Ja osobne som za dva roky počas ktorých využívam virtuálne sídlo ušetril presne 592 euro, čo mi jasne vyšlo z účtovných závierok. Pri výpočte som zahrnul do sumy za virtuálne sídlo nielen poplatok za virtuálne sídlo ako také, ale aj poplatok za doručovanie písomnosti raz mesačne, nezabudol som prirátať ani aktivačný poplatok, ktorý sa platil len raz pri zriadení tejto služby. Služby virtuálneho sídla som si objednal online od mojesidlo(.)sk a ako som uviedol za dva roky som ušetril značnú sumu peňazí a keďže v OR mám uvedené ako sídlo Bratislavskú adresu tak o klientov nemám núdzu.

Pridaj komentár

Komentár sa zobrazí až po schválení.