( Inzercia,  0)

Dnes keď takmer štvrtina z nás bojuje o holé prežitie, je asi málo takých, ktorí sú spokojní so svojou situáciou. Človek by sa mal neustále zdokonaľovať a to vo všetkých oblastiach. Aby však mohol úspešne rásť potrebuje podporu zamestnávateľa. Väčšina z nich však počas posledných rokov prepadla stagnácií a tak brzdia aj svojich podriadených. Iste, každý je rád, že má aspoň nejakú prácu a na nejaký osobný rast často zabúdame. Naša psychika však potrebuje výzvy, ktoré by mohla zdolávať. Ak Vám tento adrenalín v práci chýba a chceli by ste sa konečne venovať tomu čo Vás baví, začnite podnikať. Podmienky nie sú jednoduché ale nič nie je nemožné.

Na úspech Vám stačí vytrvalosť, húževnatosť a samozrejme dobrý nápad. Okrem výborných obchodných zručností budete potrebovať aj základný kapitál.

U nás sú najpopulárnejšie dve formy podnikania – živnosť a spoločnosť s ručením obmedzeným. Živnosť bola najmä v minulosti obľúbená, vďaka jednoduchému vybaveniu potrebných dokumentov. Podmienky pri tomto type podnikania sa však v posledných mesiacoch značne zmenili, čo malo za následok aj zhoršenie podnikania na živnostenský list.

Dnes sa s prihliadnutím na jednotlivé výhody a nevýhody viac osvedčuje spoločnosť s ručením obmedzeným. Založenie s.r.o. je oveľa zložitejšie a časovo náročnejšia ako u živnosti. Naviac potrebujete základné imanie, ktoré je nutné splatiť v požadovanej výške a čase. Výhodou však je, že nemusíte do toho ísť sám. Spoločnosť s ručením obmedzeným môžete založiť aj s viacerými spoločníkmi a tak si rozdeliť aj potrebnú sumu.

Veľkou výhodou oproti živnosti je pri založení spoločnosti s ručením obmedzeným tiež ručenie za záväzky firmy, ktoré sa u s.r.o. obmedzuje len na majetok spoločnosti a nie na celý majetok vlastníka ako je tomu u živnosti.

Pre zápis do Obchodného registra potrebuje Vaša firma aj sídlo. Výhodou, najmä ak kanceláriu nepotrebujete je prenajatie virtuálneho sídla. To Vám ušetrí nemalé finančné prostriedky za prenájom priestorov, ktoré by ste vôbec nevyužili.;


Pridaj komentár

Komentár sa zobrazí až po schválení.