( Inzercia,  6)

Niekoľko mesiacov som pracoval ako živnostník, tj. samostatne zárobkovo činná osoba. So všetkými výhodami aj nevýhodami, ktoré podnikanie na živnosť ponúka. Jedného dňa som sa ale rozhodol pre radikálny krok: už nechcem byť malým podnikateľom a chcem svoje podnikanie viac inštitucionalizovať.

Vhodnou právnou formou sa mi zdala spoločnosť s ručením obmedzeným. Mám ekonomické vzdelanie, tak som si zaumienil, že si túto spoločnosť založím sám. Založiť sro ale nie je jednoduchý proces. Hovorím si, na internete určite nájdem postupy, ako si založiť spoločnosť s ručením obmedzeným.

Čím viac som však hľadal, tým viac som sa utvrdzoval v rozhodnutí, že zakladanie sro nechám na odborníkov. Nie preto, že by som to snáď nedokázal, ale preto, že som nechcel strácať čas a urobiť chyby, ktoré na mňa ako „neznalého“ určite striehnu. Navyše, mal som dosť inej práce.

Rozhodol som sa správne. Firma, ktorú som si vybral na tento účel, mi firmu založila na kľúč, navyše mi navrhla partnera, ktorý mi teraz vedie podvojné účtovníctvo a internetového providera, ktorý spravuje moje dve domény a firemné mobilné telefóny.

Moje podnikanie už po niekoľkých mesiacoch nadobudlo formu, za ktorú sa nemusí hanbiť ani stredne veľká firma. A ak Vám môžem odporučiť, nechajte zakladanie firiem na odborníkov. Vyhnete sa starostiam, ušetríte si čas a môžete sa koncentrovať na Vašich zákazníkov.


Komentáre

  1. Sevaeswen

    Aké boli hlavné výzvy pri zakladaní spoločnosti s ručením obmedzeným?

  2. milos

    Hlavné výzvy zahŕňali zložitosť procesu, potrebu detailných informácií a riziko chýb pri samostatnom zriaďovaní bez pomoci odborníkov.

  3. Valentin Hornick

    Je výhodnejšie zakladať spoločnosť s ručením obmedzeným samostatne alebo cez agentúru?

  4. RadiantSun

    Výhodnejšie môže byť využitie služieb agentúry kvôli ušetreniu času a minimalizácii rizík chýb.

  5. Ľubomír Malý

    Predstavuje vysoký počiatočný kapitál bariéru pre nových podnikateľov?

  6. Dalibor Nedved

    Počiatočný kapitál môže byť výzvou, ale závisí od konkrétnej situácie a finančných možností podnikateľa.

Pridaj komentár

Komentár sa zobrazí až po schválení.